Dies des del Referèndum de l'u d'octubre de 2017

Fes una piulada

Cercar en aquest blog

StatCounter

2/17/2018

Proposta de resolució parlamentària (vells amics de "Catalunya 2003")

Proposta de resolució parlamentària
Vells amics de "Catalunya 2003", com hauríem aquesta proposta?
1. Situació actual.
Aquesta Parlament...
* Denuncia l’actuació de l’Estat espanyol, negant-se reiteradament a respectar -pel que fa al poble català- tractats internacionals assumits pel mateix Estat que expliciten i garanteixen l’exercici del dret d’autodeterminació de tots els pobles del món. 
* Denuncia l’actuació Estat intentant bloquejar, i repressió amb violència contra els votants, l’exercici d’aquest dret a l’empara de la llei 6/2017 d’aquest Parlament; i la persecució de polítics i alts funcionaris per la preparació i realització del referèndum regulat i convocat d’acorda amb la voluntat d’aquest Parlament.  
* Denuncia -ratificant així el recurs presentat pels lletrats del parlament al TC, que s’afegeix a un altre presentat per un grup parlamentari del Congreso de Diputados- les mesures proposades al Senado -i aprovades amb pocs matisos- per dissoldre aquest Parlament (potestat legalment atribuïda només al President o Presidenta de Catalunya; i, per tant, la condició de diputats dels seus membres en tant que aforats) i el Govern legítim de Catalunya (potestat legalment atribuïda només al President o Presidenta de Catalunya) i fer-se càrrec de l’administració de la Generalitat, amb una paràlisi com no s’havia vist des del retorn del President Tarradellas i amb mesures concretes notòriament contràries a l’interès general del país.
* Denuncia que la convocatòria de les eleccions del 21 de desembre no va reunir les condicions essencials per poder-se fer d’acord amb els principis i bones pràctiques democràtiques, i que es va fer -segons han confessat destacats dirigents de l‘Estat- per influir en l’electorat català per tal d’obtenir el resultat que volien.
* Denuncia que l’Estat no ha acceptat els resultats de les eleccions del 21 de desembre i que està fent tot el que té al seu abast -sigui legal o no- per neutralitzar-los.
* Denuncia l’absència dels indicis de violència essencials (tal com reconeix la legislació de països com Bèlgica) per poder acusar ningú a Catalunya ni de «sedició» ni de «rebel·lió», atès que totes les actuacions s’han fet d’acord amb els programes electorals -no qüestionats per ningú davant els tribunals- de 2015, i d’acord amb les lleis aprovades per aquest Parlament.
* Denuncia, per tant, el fet que els detinguts – Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras i Joaquim Forn- estan essent tractats com a hostatges i per coaccionar de forma il·legítima tota l’acció dels partits i entitats que van fer possible la celebració del referèndum de l’u d’octubre, i el seu resultat.
* Denuncia la inadmissible interferència d’òrgans externs a aquest Parlament en el seu funcionament normal i, de manera especial, en una de les seves principals missions: l’elecció del President o Presidenta de Catalunya, només d’acord amb la voluntat de la majoria de la Cambra. Aquesta interferència, a més, es fa tant a través de missatges amenaçadors des del Gobierno espanyol i alts càrrec del partit del Gobierno, com a través de resolucions considerades per eminents juristes no catalans com a aberrants.
* Denuncia el continuat atac per part del Gobierno del Estat espanyol a la legislació emanada d’aquest Parlament, a través de recursos presentats al Tribunal Constitucional (sovint amb l’única pretensió evident de bloquejar-ne l’aplicació posterior), incloent-hi moltes lleis de caràcter social. Aquests atacs afecten el benestar quotidià de molts milers de ciutadans catalans, la majoria en situació de vulnerabilitat.
* Denuncia el manteniment per part del Gobierno del Estat espanyol d’una intervenció financera de l’administració de Catalunya que col·lisiona radicalment amb la Llei Orgànica 6/2006.
* Denuncia, finalment, l’aparent desinterès de la comunitat internacional davant la massiva violació de drets humans fonamentals per part de l’Estat
Per tant,
* Atesa la imperiosa necessitat que té Catalunya d’exercir la seva autogovern, d’acord amb els principis republicans promoguts pels vencedors a les darreres eleccions –i que són els que més garanties dóna a la població de Catalunya per afrontar els reptes de futur i garantir la seva pervivència com a Poble-, sense interferències externes;
* Atès el compromís del Gobierno en el sentit que «Las medidas contenidas en este Acuerdo se mantendrán vigentes y serán de aplicación hasta la toma de posesión del nuevo Gobierno de la Generalitat, resultante de la celebración de las correspondientes elecciones al Parlamento de Cataluña»;
* Atesa, així mateix, la voluntat d’aquest Parlament que s’implementi tan aviat com sigui possible la seva Resolució de 27 d’octubre de 2017;
* Atesa la impossibilitat material, per causes alienes a aquesta cambra, de fer l’acte d’investidura de l’únic President legítim de Catalunya sense posar en greu risc de sanció penal la Mesa del Parlament i d’arrest del mateix President;
I resol
* Reconèixer solemnement que no avala cap de les mesures preses per l’Estat per controlar el Govern de Catalunya, i per tant fa constar la plena legitimitat de l’actual President de la Generalitat de Catalunya, el M.H. Carles Puigdemont i Casamajó i la voluntat d’aquesta Cambra de ratificar-lo en aquest càrrec;
* Mentre no es pugui restituir el M.H. President i el seu Govern, aquest Parlament es veu en la necessitat de proposar, amb caràcter transitori, una altra persona per presidir el Govern de la Generalitat per executar el pla de Govern que hagin consensuat entre ells i amb els grups parlamentaris que previsiblement hi donaran suport. Aquesta proposta es presentarà dins els terminis establerts pel Reglament de la Cambra.
* Reclama que, d’una vegada per totes, el Gobierno del Estado reconegui que, si més no des de 2010, aquest conflicte és un conflicte polític i que requereix una solució política. Les mesures policials, judicials, mediàtiques, diplomàtiques no serveixen per trobar aquesta solució: més aviat, la fan més urgent i més difícil.
* Insta les institucions europees i internacionals, i a la comunitat internacional, que acceptin que aquest conflicte no és intern d’un Estat sinó una qüestió internacional, i que actuïn en conseqüència.
Baròmetre de l'ús del català a Internet